Sitä ollaan lomailtu kolme päivää, ja yksi on vielä jäljellä. Jonkin verran olen saanut aikaiseksi, mutta paljon jää tekemättä. Perjantai oli kaupunkipäivä, joka vei meikäläisestä mehut totaalisesti. Varsinkin se autolainan haku pankista. Huh, että kävi kunnon päälle, henkisen siis. Varsinkin kun on näin pienet tulot.

Eilen kävin kävelylenkillä Kiiran ja Helkan kera. Kun en tykkää ratsastamisesta, mieluummin talutan heposta, se on mukavaa lenkkiseuraa hiekkatiellä, mutta annas olla, kun mennään pellolle, se ei liikahda kuin suullisen verran. Sain laitettua tiemme varteen aurauskepit ja purettua Helkan kesälaitumen aidat. Ja koirien huusholleihin lisäsin kunnon satsit olkea, että voivat kaivautua niihin.

Kanat ovat lopettaneet munintansa kuukausi sitten, puolet kanoista (yht. 8kpl) ovat jo eläkeiässä, ne varmaan munii munansa silloin tällöin, jos silloinkaan. Munansyönti on tyssähtänyt. Enpä ole enää pitkään aikaan kunnolla karpannutkaan, jotenkin helpompaa tuo normiruoan laitto. Tosin vaalean jauhon olen vielä pitänyt ruokavaliosta pois, paitsi makkaroissahan sitä on.

Tässä vielä epäselvä kuva Helkasta odottamassa tarhaan vientiä.

 

Tytär kävi kampaajalla, tässä kuva ennen sitä. Toinen samanmoinen letti on toisella puolella.

Läheiseltä järveltä, muutaman kilometrin päässä, kuuluu iltaisin joutsenten iltapuuhailuääniä. Niitä on kiva rappusilla istuen kuunnella, mutta kylmää jo on, ei viitsi kauan istuskella.