Aamulla, kun lähdin tyttären kanssa naapuriin lypsylle, oli pakkasta -33°C. Nyt ei ole enää kuin -25°C, kello on jotain 10.30. Kerrospukeutuminen navetalle oli poikaa, varpaita hiukan paleli, navetassa ei viitsi pitää töppösiä.....Ei tullut kunnon hiki edes paskanmätössä.

Puuta on kannettu tänä aamunakin sisälle monta korillista ja kolmea uunia lämmitetty, eiköhän myö tareta. Koirista Mörkö on hiukan viluinen pihalla ollessaan, nuo kaksi muuta senkun makoileepi hangella. Onneksi ne tajuavat nukkua navetan sisällä niille tehdyssä huoneessa, kopit eivät ole niin lämpimiä. Vuohet ovat tallissa muhkeita ilmavia karvapalloja, niillä on siellä hiukan lämpimämpää kuin ulkona. Kanoilla meni viime yönä juomavesi ensimmäistä kertaa kunnolla jäähän, niillä oli muutama aste pakkasen puolella. 250Watin lämpölamppu ei riitä näillä keleillä tuon 4 neliön lämmitykseen. Kaikki eläimet saavat ruokaa melkein puolet enemmän näin pakkasella lämpöenergian tuottamiseen.

Ilmoitin Kiiran koiranäyttelyyn helmikuun alussa, ja nyt Möröllä alkoi juoksu, toivottavasti Kiira ehtii pitää ennen näyttelyään juoksun alta pois. Koirillahan juoksut ovat suht samaan aikaan laumassa. Nyt Kiira on mielestäni tosi timmissä kunnossa, ei tuomarin tartte huomauttaa lihavuudesta. Turkki kiiltää ja on paksu. Enkä aio pestä koiraa ennen näyttelyä, saakoon sitten huonon arvostelun koirallehaisemisesta ja ehkä hiukan likaisesta turkista. Pyörittelen hiukan lumihangessa.

 

Tässäpä teille vielä tonttumuori ja koiransa ennen joulua.